Op bezoek bij… de kinderfysio: Beginnen als je zwanger bent

Op bezoek bij… de kinderfysio: Beginnen als je zwanger bent

De kinderfysiotherapeut is er voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. Maar je kunt al een afspraak maken als je 7 of 8 maanden zwanger bent! Hoe zit dat? “Ja, dat klopt”, vertelt Lucie du Quesne. “Als je 7 maanden zwanger bent, kun je al langskomen voor leuke en nuttige tips.

Zo bereid je je goed voor op de allereerste dagen en weken van je baby. Je leert bijvoorbeeld hoe je contact kunt maken, met je stem, je gezicht en je handen. Hoe je een baby het beste op kunt tillen. Hoe je ervoor zorgt dat hij of zij geen afgeplat hoofdje krijgt. En nog veel meer. Je kunt een losse afspraak maken, of ons Babyfit programma volgen, voor de eerste 12 maanden. Heel leuk om te doen!”

“Voor veel ouders is het ook een eye-opener als ze horen dat baby’s meer tijd nodig hebben om indrukken te verwerken en erop te reageren. Er zijn simpele manieren om te ontdekken hoe snel dat bij jouw kindje gaat, zodat je er rekening mee kunt houden. Als je dingen op het juiste tempo doet, kan je baby het beter volgen en maakt een kind grotere sprongen. Langzaamaan gaat het sneller, zou je kunnen zeggen.”

1 Reacties

René
Volgens mij kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Ik wist inderdaad ook niet dat je hier al mee kunt beginnen als je nog zwanger bent. Zal zeker denken aan kinderfysiotherapie tijdens mijn volgende zwangerschap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *