Voor Wie
Kinderen zijn volop in ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal en sociaal-
emotioneel. Wij vinden het essentieel om kinderen op de juiste manier te
begeleiden, zodat ze een solide basis leggen voor de toekomst.

Wilt u weten wat een “normale” ontwikkeling van het bewegen is, klik dan hier.

Er zijn verschillende redenen waarom u voor kinderen onder de 18 jaar kunt kiezen voor kinderfysiotherapie. Wij zijn ervan overtuigd dat een kind beter functioneert in een omgeving die bij hem of haar past.

Of uw kind nu met of zonder verwijzing binnenkomt, we hebben altijd eerst een intakegesprek. We luisteren goed naar u en uw kind en bekijken in detail wat er aan de hand is en op welke punten wij kunnen helpen

Kinderfysiotherapie bij lichamelijke klachten of achterstand

Een baby met een voorkeurshouding, urineverlies bij kleuters, schrijfproblemen bij basisschoolkinderen of scoliose bij pubers: kinderen kunnen om talloze redenen een steuntje in de rug gebruiken van een kinderfysiotherapeut. Bij de praktijk voor kinderfysiotherapie du Quesne kunnen kinderen van 0 tot 18 jaar terecht.

Scoliose, DCD of urineverlies: naar de kinderfysiotherapeut

Ieder kind doorloopt een eigen ontwikkeling. De een neemt sommige stappen sneller dan de ander. Krijgt een kind een bepaalde vaardigheid pas laat, niet goed, of helemaal niet onder de knie? Of heeft uw kind misschien klachten zoals scoliose, schrijfproblemen, urineverlies, evenwichtsproblemen, niet stil kunnen zitten of een verkeerde lichaamshouding? Dan kan een kinderfysiotherapeut uitkomst bieden.

Veel behandelde klachten uit kinderfysiotherapiepraktijk du Quesne

Scoliose

Een kromgegroeide wervelkolom die – zonder behandeling – klachten als scheef staan, rugpijn, ademhalingsproblemen en immobiliteit van de rug kan veroorzaken.

Developmental Coordination Disorder (DCD)

Een stoornis in de ontwikkeling van de motoriek. Soms maakt dit ogenschijnlijk simpele handelingen zoals veters strikken, eten met bestek of het vangen van een bal erg lastig.

Urineverlies

Problemen met zindelijkheid komen regelmatig voor bij kinderen op de basisschool en zelfs de middelbare school. Wanneer geen medische oorzaak te vinden is, kan bekkenbodemtherapie door een kinderfysiotherapeut uitkomst bieden.

Voorkeurshouding

Een babyhoofdje is nog zacht en week. Als een baby een voorkeurshouding heeft en altijd maar op één kant wil liggen, kan de schedel scheef groeien. Het is belangrijk dit tijdig aan te pakken.

Schrijfproblemen

Een kind kan alleen goed leren schrijven als de motoriek voldoende ontwikkeld is. Als een leerkracht verwacht dat op dit punt problemen zullen ontstaan, kan een kinderfysiotherapeut uitkomst bieden.

Overige klachten

Kinderfysiotherapeut du Quesne in Noord-Scharwoude (omgeving Oudkarspel, Noord- en zuid Scharwoude, Broek op Langedijk, St. Pancrasof en Alkmaar) behandelt ook kinderen die bijvoorbeeld een handicap hebben of problemen met botten en gewrichten, ademhaling of kracht en conditie. Heeft uw kind klachten die op deze pagina niet worden genoemd? U kunt in altijd contact opnemen met kinderfysiotherapeut du Quesne voor hulp of eventueel een verwijzing naar een andere specialist.